KOMFORTOSABB OTTHON BIOKLIMATIKUS PERGOLÁVAL

A teraszfedés zászlóshajója: a bioklimatikus pergola!

  • Időtálló megoldás

  • Falhoz rögzített, kétlábas verzió.

  • Könnyű karbantartás

  • Motorizált működtetés.

Egy érdi család otthonának teraszát szerette volna pergola segítségével komfortosabbá, időjárásállóbbá, ezáltal jobban kihasználhatóvá tenni.

A bioklimatikus pergola valóban jó választás volt, hiszen a tetőszerkezet lamellái elforgathatóak. Ez a vívmány több előnyt is magában rejt:

  • Zárt állapotban biztosítja a felülről érkező napsugárzás elleni védekezést, valamint nagymértékben megvédi a csapadéktól a teraszt.
  • Tetszőlegesen résre nyitott állapotban pedig lehetővé teszi a kellemes légmozgást, így nem szorul meg a teraszon a levegő.

A tulajdonosokkal összhangban falhoz rögzített, kétlábas verziót építettünk, de cégünk – a lehetőségek függvényében – bármilyen típust elkészít. A kétlábas kivitelnél a betonkoszorúhoz kell rögzíteni, ez esetünkben 3 m magasság felett helyezkedett el, melynek kivitelezése azonban nem jelentett akadályt saját gyártású Alusystem pergolánkkal.

A motorizált működtetés segítségével mindössze egyetlen gombnyomással váltani lehet a zárt, illetve a tetszőleges mértékben elforgatott lamella beállítások között, mely okos otthonba is köthető prémium minőségű Somfy Elektronika.

A rejtett lamella működtető motoron és -vezérlésen kívül a csavarozási pontok sem láthatóak és az esővíz elvezetése is a lábakban történik, esztétikusabbá téve a pergola megjelenését.

A bioklimatikus pergola váza porszórt RAL7016, lamellái RAL9016 színekben készültek, melyek választhatóak matt vagy finoman strukturált felülettel. De az Alusystem pergolákat bármilyen RAL-kódú kivitelben elkészítjük felár nélkül.

A teljes szerkezet gondozásmentes alumíniumból és rozsdamentes elemekből készült. A pergola értékét tovább növeli az általunk egyedileg kivitelezett körbefutó LED-világítás, mely kiemeli az alumínium szerkezet esztétikai értékeit és kellemes atmoszférát teremt.

A bioklimatikus pergola esetében további számos kiegészítés elérhető, amelyekkel egy bioklimatikus pergola még komfortosabbá tehető! (ZIP-screen, üvegfal, fűtés, stb.)